antifiriz kontrolü nasıl yapılır

Antifiriz Kaç Derecede Donar?

Antifiriz kaç derecede donar? Antifiriz, araçlar ve bir kısım ekipmanlardaki suyun donma noktasını geciktiren etkili bir kimyasaldır. Antifiriz, aracın motor suyu bölmesi ya da güneş enerji sistemi gibi deposu bulunan sistemlerde kullanılır. Araç ya da depo içindeki antifirizin derecesinin kontrol edilmesi için antifiriz kontrolü yapılmalıdır. Yapılan kontrol sonunda depoya antifiriz eklenip eklenmeyeceğine karar verilebilir. Soltek Kimya Üretin olarak sizlere ideal bileşime sahip antifiriz çeşitleri üretiyoruz. Ürettiğimiz antifirizler, işini en iyi şekilde yapan yetkin kimyagerler tarafından geliştirilir. Kullanacağınız ürünlerden memnun kalacağınıza emin olabilirsiniz. Web sitemizde bulunan irtibat numaralarından bizi arayarak ürün siparişi verebilir ya da antirifizler ile ilgili bilgi alabilirsiniz.

Antifiriz Eksi Kaç Derecede Donar?


Antifriz, soğutma sistemlerinde kullanılan bir sıvıdır ve suyun donma noktasını düşürerek donmayı önlemeye yardımcı olur. Antifrizin donma noktası, kullanılan bileşenlere bağlı olarak değişebilir, ancak genellikle etilen glikol veya propilen glikol içeren ticari antifriz ürünleri, eksi 37 ila eksi 50 derece Celsius arasında bir donma noktasına sahiptir.

Bu düşük donma noktası, araçların soğutma sistemlerinde ve donmaya yatkın bölgelerde suyun donmasını engellemek için kullanılmasını sağlar. Ayrıca, antifriz sıcaklığı düşük kış koşullarında, özellikle soğuk iklim bölgelerinde motorların ve soğutma sistemlerinin korunmasına yardımcı olur.

Antifiriz Kontrolü


Antifiriz kontrolü nasıl yapılır? Kış aylarının gelmesi ile birlikte araç bakımı kapsamında yapılması gerekenlerden biri de antifiriz kontrolüdür. Yapılan kontroller neticesinde araca ikmal edilmesi gereken antifiriz miktarı tayin edilebilir. Bu nedenle aracın güvenli şekilde kış dönemini geçirmesi için düzenli şekilde antifiriz kontrolü yapılmalıdır.

Araç sahiplerinin bir kısmı antifiriz kontrolünün basit bir işlem olduğunu düşünür. Her ne kadar bu kontrol basit bir işlem olsa da araç için hayati öneme sahiptir. Söz konusu kontrolün kış dönemi başlamadan yapılması en ideal dönemdir. Antifirizn bir görevi de araç motorunun hararet yapmasını geciktirmektir. Bu nedenle yaz döneminde de kış dönemi kadar önemli olmasa da antifiriz kontrol edilebilir.

Antifriz Kontrolü Yapılmazsa Ne Olur?


Antifiriz, aracın motor kısmında bulunan suyun donmasını engeller. Özellikle kış döneminin sert geçtiği bölgelerde kış döneminde antifiriz kontrolü yapılmasına ihtiyaç vardır. Söz konusu kimyasal, motor suyunun ve soğutma sisteminin içerisinde bulunan suyun donmasını engeller. Her antifirizin donma noktası farklıdır. Genellikle antifirizlerin donma noktası -30 ya da -40 olarak belirlenmiştir.
Araçta düzenli olarak antifiriz kontrolü yapılmazsa araca ne kadar antifiriz ilavesi yapılacağı belirlenemez. Bu nedenle söz konusu sıvının düzenli şekilde kontrolünün yapılması gerekir.

Antifriz Kontrolü Nasıl Yapılır?


Antifiriz kontrolü için antifiriz ölçme aletinden istifade edilmelidir. Söz konusu ekipman, üzerinde bulunan gösterge sayesinde araç içindeki motor suyunun içindeki antifirizin kaç dereceye ayarlı olduğunu gösterir. Antifirizin üzerine su ilave edildikçe donma noktası seviyesi de yükselir.

Antifiriz ölçme aleti, enjektör benzeri bir sistemler bir miktar motor sıvısını içine çeker. Çekilen bu numuneden antifirizin kaç derece olduğu anlaşılır. Yapılan ölçüm neticesinde kış dönemine elverişsiz bir durum söz konusu ise motor suyuna antifiriz ilavesi yapılmalıdır.

Antifiriz kontrolü sonunda motor suyu 0 derece ya da 0 dereceye yakın bir seviyede ise motor suyunun tamamen boşaltılması düşünülebilir. Bölgenin iklim şartları düşünülerek ideal donma noktası seviyesi belirlenmelidir. Yapılan ayarlama sonunda motor suyu istenen donma noktasına getirilebilir.