Parafin nedir? Parafin ne demek? Parafin ne işe yarar sorusuna hidrokarbon bileşik grubunda yer alan mum benzeri madde yanıtını vermek mümkün olur. Parafin üretimi konusunda profesyonel hizmetler sunan Soltek Kimya firmamız maddenin tüm özellikleri hakkında sizlere detaylı bilgiler vermektedir. Genel olarak petrol ya da doğalgaz gibi fosil yakıtların rafineri süreci sırasında elde edilen kimyasal olarak bilinir.
Hidrokarbon zincirlerinin n-alkanlar olarak isimlendirilen düz ve uzun düzenlenen moleküllerden meydana gelir. Beyaz, katı formunda olan madde kozmetikten ilaç sanayine kadar çok geniş alanda kullanılır. Özellikle mum yapımında kullanılan parafin düşük erime noktasına sahiptir. Bundan dolayı düşük yanma sıcaklığı ile öne çıkar. Parafin formülü incelendiğinde de içerisinde birçok kimyasal bileşen olduğunu görmek mümkün olur.
Parafin Ne İşe Yarar?
Parafin ne işe yarar? Genellikle endüstriyel ve tıbbi alanlarda çeşitli amaçlarla kullanılan bir maddedir. Parafinin bazı yaygın kullanım alanları:
Tıbbi Uygulamalar: Parafin, tıbbi alanda yaygın olarak kullanılan bir maddedir. Özellikle histopatoloji laboratuvarlarında doku örneklerinin incelenmeden önce kesilmesi ve incelenebilir hale getirilmesi için kullanılır. Parafin blokları, doku kesitlerinin hazırlanması ve mikroskop altında incelenmesi için temel bir adımdır.
Cilt Bakımı: Parafin, kozmetik ve cilt bakımı ürünlerinde kullanılabilir. Cilt bakımı için parafin, nemlendirici ve yumuşatıcı özellikleri nedeniyle bazı losyon ve kremlerde bulunabilir.
Mum Yapımı: Parafin mum yapımında en yaygın kullanılan bileşendir. Enerji verimliliği ve dökülmeye karşı dayanıklılığı nedeniyle evde ve endüstriyel olarak kullanılan mumların temel bileşenidir.
Endüstriyel Uygulamalar: Parafin, bazı endüstriyel alanlarda, özellikle yüzey kaplama ve su geçirmezlik sağlamak için kullanılır. Ahşap işleme, kâğıt kaplama ve tekstil endüstrisi gibi alanlarda da kullanılabilir.
Gıda Ambalajı: Gıda endüstrisinde, parafin bazlı kaplamalar gıda ambalajlarının iç yüzeyini kaplamak ve gıdaların nem veya yağdan etkilenmesini önlemek için kullanılır.
Havacılık: Havacılık endüstrisinde uçakların bakımı ve onarımı sırasında kullanılan bir malzemedir. Özellikle uçakların metal yüzeylerini korumak ve yağlamak için kullanılır.
Ancak, parafin bazı uygulamalarda da dikkatli kullanılmalıdır. Özellikle tıbbi veya kozmetik ürünlerde hassas ciltlere sahip kişiler için alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Ayrıca, mum yapımında kullanılırken dikkatli olunmalı ve uygun güvenlik önlemleri alınmalıdır, çünkü eritilmiş parafin alev alabilir ve yanıcı olabilir.
Parafin Nerede Satılır?
Parafin nedir nerede satılır? Parafin nerede satılır sorusuna geniş skalada yanıt vermek mümkün olur. Son derece geniş kullanım alanları olan parafini satın almak için kimya depoları gibi satış merkezlerini değerlendirmek mümkün olur. Aynı zamanda online sistemler üzerinden de kimyasalı temin edebilirsiniz. Soltek Kimya firmamız parafin satışında en iyi standartları ve fiyatları sunar. Dayanıklı ve kolayca şekil alabilen kimyasal firmamızın en uygun fiyatlarla satışa sunduğu kimyasal maddeler arasında yer almaktadır.
Parafin Üretimi
Soltek Kimya firmamız parafin üretimi konusunda son derece profesyoneldir. Üretimlerimizi en iyi tesislerde yapıyoruz. Uzman kimyagerlerimiz parafin üretimi konusunda beklentilerinize tam olarak yanıt verir. Çeşitli alanlarda güvenle kullanabileceğiniz parafin kullanılırken mutlaka güvenlik tedbirlerine de dikkat etmek gerekmektedir. Kullanımı konusunda merak edilen her detayı Soltek Kimya firmamızın uzman kimyagerlerinden öğrenebilirsiniz.
Parafin Özellikleri Nelerdir?
Parafin nedir ne işe yarar? Parafin genel özellikleri incelendiğinde geniş kullanım alanı ile öne çıkan kimyasallardan biri olduğu söylenebilir. Parafinin en temel özellikleri arasında ise şunları saymak mümkün olur:
- Parafin beyaz ve katı bir maddedir. Ancak sıvı formunu da bulmak mümkün olur.
- Erme noktası parafinin türlerine göre değişebilmektedir. Genel olarak 47 santigrat derece ile 64 santigrat derece arasında erime noktasına sahiptir.
- Yanma özelliklerine bakıldığında ise parafinin yanmaya karşı son derece dirençli olduğunu söylemek gerekir. Yakma sıcaklığına ulaşabilmesi için mutlaka ateş ya da alev kaynağı gerekir.
- Kimyasal açıdan son derece kararlı maddedir. Oksidasyona ya da diğer kimyasal reaksiyonlara karşı çok dirençlidir. Dayanıklı malzeme olduğu söylenebilir.
- Isı iletkenliği düşüktür. Bundan dolayı izolasyon malzemesi olarak kullanılır. Elektrik izolasyon işlemlerinde son derece işlevseldir.
- Yağlama özellikleri bakımından da öne çıkar. Makine parçaları arasında sürtünmeyi en aza indirerek makinelerin ömrünü uzatır.
Bunun yanında suyu iten yapısı ile hidrofobiklik özelliğinden de bahsetmek mümkün olur. Suya karışmayan kimyasal su geçirmezlik özellikleri sayesinde çeşitli alanlarda kullanılır. Soğuduğunda katılaşan madde mum yapımında oldukça öne çıkar. Şekil alması da son derece kolay maddelerdendir.
Parafin Fiyatları Ankara
Parafin fiyatları Ankara endüstriyel üretim alanlarında önem arz eden konular içerisindedir. Fiyatları ürünün türlerine ve miktarına göre farklılık gösterir. Ancak Soltek Kimya olarak müşterilerimizin gereksinim duyduğu kadar miktarı en ulaşılabilir fiyatlarla satışa sunarız. 250 gramdan 1000 kilograma kadar siparişlerinizi bizlere ulaştırabilirsiniz. Parafin üretiminde öne çıka Soltek Kimya firmamız en kaliteli kimyasalları sunarak üretim süreciniz için etkili çözümler sunar.